Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm circa)
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso
- 50 g di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa) o a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di pomodori pelati a pezzi (2-3 cm), freschi o in scatola
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo penne rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1847 kJ / 441 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di carne in salsa di funghi
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Spaghetti alla carbonara
35min
Farfalle al prosciutto e piselli
45min
Insalata di mare
Brak ocen
Tagliatelle ai funghi
1h
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Spaghetti alla carbonara
30min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Penne alla puttanesca
35min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Spaghetti al sugo di pancetta
35min