Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

5.0 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm circa)
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 peperoncino rosso
  • 50 g di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa) o a cubetti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di pomodori pelati a pezzi (2-3 cm), freschi o in scatola
  • 1 pizzico di sale
  • 320 g di pasta secca tipo penne rigate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16 g
Kalorie 1847 kJ / 441 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...