Tre retters menu til to

Tre retters menu til to

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 portioner

Składniki

Rasp med smag
  • boller
    50 g
    50 g hvidt brød
  • fed hvidløg
    1
  • koriander, frisk
    5 kviste
    5 kviste persille, frisk
Tre retters menu
  • gulerødder skåret i mindre stykker (2-3 cm)
    250 g
  • courgetter skåret i mindre stykker (2-3 cm)
    250 g
  • porrer kun den hvide del, skåret i skiver
    100 g
  • kyllingebryst, uden skind skåret i strimler (10 cm x 1 cm)
    500 g
    500 g kalkunbryst, uden skind, skåret i strimler (10 cm x 1 cm)
  • salt
    2 tsk
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
  • timian, frisk (opcjonalnie)
    2 kviste
  • æble skåret i ottendedele
    1
    1 pære, skåret i ottendedele
  • sukker
    1 spsk
    1 spsk honning
  • kanel, stødt
    ½ tsk
  • citronskal
    1
  • løg skåret i halve
    150 g
  • fed hvidløg
    2
  • olivenolie
    30 g
  • laurbærblad, tørret
    1
  • vand
    650 g
  • ris, langkornet
    120 g
Bechamel sauce
  • mælk
    250 g
  • hvedemel
    20 g
  • smør
    10 g
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
  • muskatnød, stødt
    1 knivspids

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 78 g
Kalorie 4222 kJ / 1010 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 11.6 g
Węglowodany 109 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie