Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water, plus extra for soaking and brushing
- 250 g sushi rice, rinsed well
- 2 Tbsp rice vinegar, plus 2 Tbsp for brushing
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 16 large raw prawns, peeled
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 120 g peanut butter
- 70 g soy sauce
- 15 g sriracha sauce (chilli sauce)
- 30 g lime juice
- 3 Tbsp water
- 4 spring roll wrappers
- 1 carrot, ribboned
- ½ avocado, thinly sliced (2 mm)
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g red cabbage, cut in thin slices (2 mm)
- 4 tsp Japanese pickled ginger, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 780 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Sushi Rice
55min
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20min
Edamame and Spinach Dip
5min
Tuna Poke Nachos
30 min
Teriyaki Salmon Burgers
45 min
Crispy Korean Tofu
1 Std. 20 Min
Fish Tacos
45 min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 Std.
Kale Pesto Pasta Salad
50 min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 Std.