Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water, plus extra for soaking and brushing
- 250 g sushi rice, rinsed well
- 2 Tbsp rice vinegar, plus 2 Tbsp for brushing
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 16 large raw prawns, peeled
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 120 g peanut butter
- 70 g soy sauce
- 15 g sriracha sauce (chilli sauce)
- 30 g lime juice
- 3 Tbsp water
- 4 spring roll wrappers
- 1 carrot, ribboned
- ½ avocado, thinly sliced (2 mm)
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g red cabbage, cut in thin slices (2 mm)
- 4 tsp Japanese pickled ginger, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 780 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi Rice
55min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 min
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Sesame salmon and pea soup
1h
Margarita
10 min
Baba Ganoush
1h
Peanut and Soba Noodle Slaw
20 min
Chilli Tacos
30 min
Coconut and Strawberry Eton Mess
3h 20min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Chicken Satay with Peanut Sauce (Hestan Cue™) Metric
2h 30 min