Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 公分 昆布
- 300 克 熱水 (約90-95°C)
- 15 克 油
- 15 克 乾香菇 ,泡軟、切條
- 100 克 義大利米(任一種類) (約15-16分鐘烹煮時間)
- 20 克 清酒
- 2 茶匙 醬油
- ½ 茶匙 鹽
- 90 克 糖漬栗子 ,切碎 (10克裝飾用)
- 1 茶匙 黑芝麻
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1760 kJ / 422 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 7 g