Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 克 醋
- 15 克 糖
- ¼ 茶匙 鹽
- 1000 克 水
- 120 克 米
- 40 克 紅藜麥 ,預先煮熟(詳見要訣)
- 80 克 生草蝦仁 ,約4尾
- 2 片 壽司用海苔片
- ½ 條 小黃瓜 ,切2長條,去籽
- ½ 顆 酪梨 ,切條
- 美乃滋 ,少許
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 780 kJ / 186.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 2 g