Urządzenia i Akcesoria
Weihnachtskuchen Linzer Art
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
-
Mandeln, gemahlen z.B. von Dr. Oetker150 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten225 g
-
Backpulver z.B. Backin von Dr. Oetker1 gestr. TL
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker z.B. von Dr. Oetker1 Pck.
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Pflaumenmus400 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1554 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Vanillekipferl
2 godz.
Springerle
26 godz. 20 min
Linzer Torte
3 godz.
Linzer Torte
1 godz.
Schoko-Hütchen mit Marzipan
4 godz. 30 min
Baseler Leckerli
2 godz. 10 min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Pfefferkuchen
1 godz.
Orangen-Rübli-Plätzchen
45 min
Linzer Weihnachtstorte
2 godz.
Kokosmakronen
50 min