Spaghetti Carbonara
TM6 TM5 TM31

Spaghetti Carbonara

4.0 (380 ocen)

Składniki

  • 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 30 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 1 shallot (approx. 30 g)
  • 150 g bacon cubes
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 1200 g water
  • ¾ tsp salt
  • 350 g dried spaghetti
  • 3 medium eggs (see tip)
  • 1 egg yolk, from medium egg
  • 2 pinches ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2794.4 kJ / 667.9 kcal
Białko
27.9 g
Węglowodany
69.3 g
Tłuszcz
30.1 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Błonnik
3.3 g
Sód
945.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy