Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 shallot (approx. 30 g)
- 150 g bacon cubes
- 20 g extra virgin olive oil
- 1200 g water
- ¾ tsp salt
- 350 g dried spaghetti
- 3 medium eggs (see tip)
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2794.4 kJ / 667.9 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 945.5 mg
Alternatywne przepisy
Egg Fried Rice
35min
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 min
Chicken Balls in Tomato Sauce with Spaghetti
1h
Tomato and Bacon Spaghetti
35min
Bolognese Sauce
1h 15min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Lasagne Bolognese
2 godz. 30 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Spaghetti carbonara
40 Min
Mac 'n' Cheese
1h 20 min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40 Min