Egg Fried Rice

Egg Fried Rice

4.3 294 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

Vegetable Mix
  • onions quartered
    50 g
  • carrots cut in pieces
    50 g
  • olive oil
    15 g
  • bacon (opcjonalnie) cut in thin strips (2-3 mm)
    80 g
Rice
  • olive oil
    15 g
  • garlic clove
    1
  • basmati rice
    110 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • water
    1000 g
Assembly
  • olive oil
    1 tsp
  • large egg
    1
  • fine sea salt
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1084.1 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1782.6 kJ / 426.1 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 49.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...