Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 1000 g potatoes (see tip), peeled, quartered (approx. 5 cm)
- 4 Tbsp vegetable oil
- coarse sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 5 - 6 garlic cloves, lightly crushed, to taste
- 4 sprigs fresh rosemary, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 892.4 kJ / 213.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 14 mg
Alternatywne przepisy
Jersey Royal Potato Salad
40 min
Steamed Carrots and Parsnip Batons
25 min
Steamed Rice
25 min
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM6)
1h 40 min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 min
Steamed Corn on the Cob
25 min
Sous-vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5h 45min
Steamed Broccoli and Courgettes
15min
Dauphinoise Potatoes
50 min
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 10min
Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs
40 min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1h 15 min