Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
TM6 TM5

Roast Potatoes with Rosemary and Garlic

4.8 ( 419 ocen )

Składniki

  • 500 g water
  • 1000 g potatoes (see tip), peeled, quartered (approx. 5 cm)
  • 4 Tbsp vegetable oil
  • coarse sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • 5 - 6 garlic cloves lightly crushed, to taste
  • 4 sprigs fresh rosemary leaves only

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
213.3 kcal / 892.4 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
9.6 g
Węglowodany
30.2 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
14 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy