Vanilla Ice Cream

4.6 71 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

  • vanilla pods
    2
  • whole milk
    600 g
  • whipping cream
    200 g
    double cream
  • sugar
    180 g
  • egg yolks from medium eggs
    6
  • fine sea salt (opcjonalnie)
    1 pinch

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1123 kJ / 268 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...