Mashed Potatoes (Peeler)

Mashed Potatoes (Peeler)

4.5 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edwards, see tip)
    800 g
  • water
    1100 g
  • unsalted butter diced
    30 g
  • milk to taste
    60 - 80 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 166.9 kcal / 698.3 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 24.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 319.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...