Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edwards, see tip)
- 1100 g water
- 30 g unsalted butter, diced
- 60 - 80 g milk, to taste
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 698.3 kJ / 166.9 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 319.3 mg
Alternatywne przepisy
No fail mash potato
20 min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Steamed Carrots and Parsnip Batons
25 min
Steamed Rice
25 min
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Steamed Whole Chicken
1 Std. 40 Min
Cooking White Rice
25 min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 Min
Basic Chicken Stock
1 Std. 10 Min
Poached eggs using blade cover
30 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Pizza sauce
30 min