Wersje kompatybilne
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
180
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 100 g onions, quartered
- 4 garlic cloves
-
40
g truffle oil, plus extra for serving
lub olive oil - 50 g unsalted butter, diced
- 300 g mixed fresh mushrooms, sliced if large
- water, for cooking pasta
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 100 g white wine
- 250 g double cream
- 3 sprigs fresh thyme leaves, plus extra for serving
- 2 pinches ground black pepper
- 320 g dried tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4464 kJ / 1071 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 72 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Pasta with Fennel and Tomato Sauce
45min
Cheeseboard Spaghetti
45min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1 Std.
Shakshuka
50min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1 Std. 30 Min
Zagorski Struklji (Baked Pastry with Cheese)
1 Std. 30 Min
Potato and Dried Mushroom Soup
35min
Aglio olio e peperoncino
35min
Sweet Rice
1 Std.
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min