Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Custard
- 1 gelatine leaf
- 300 g double cream
- 100 g whole milk
- 60 g caster sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs, cold
- 1 medium egg, cold
- 2 vanilla pods, seeds only
Apple Purée
- 200 g cooking apples, peeled, cored, quartered
- 200 g Golden Delicious apples, peeled, cored, quartered
- 10 g unsalted butter
- 35 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Crumble
- 125 g plain flour
- 50 g ground almonds
- 125 g unsalted butter, soft
- 75 g Demerara sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp fine sea salt
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 19464 kJ / 4680 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 320 g
- Tłuszcz
- 344 g
Alternatywne przepisy
Butterfly Cakes
1 godz.
Shortcrust pastry
5 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Custard
15 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Rhubarb Crumble
55min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Peach Pavlova
5 Std. 30 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Easy Chocolate Cake
1h 15min
Yorkshire Pudding
1 godz.