Kheer mit dunklem Schokoladentopping
TM6 TM5

Kheer mit dunklem Schokoladentopping

3.7 (25 ocen)

Składniki

Kheer

  • 70 g Basmati-Reis
  • Wasser zum Einweichen
  • 500 g Milch, 3,5% Fett
  • 100 g Zucker
  • ½ TL Kardamom, gemahlen
  • 50 g Mandarine, frisch, filetiert

Schokoladentopping und Fertigstellung

  • 75 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
  • 10 g Zucker
  • 250 g Milch, 3,5% Fett
  • 10 g Maisstärke
  • 1 Ei
  • 10 g Butter

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1146 kJ / 274 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
11 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy