Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
Blätter Dumpling-Teig, TK
lub 20 Blätter Wan-Tan-Teig - 1 TL Öl
- 100 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 20 g getrocknete Tomaten in Öl, abgetropft
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 200 g Ricotta
- 1 - 2 EL Paniermehl
- 1 Eigelb (Kl. M)
- ½ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wasser zum Bestreichen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 200 g Sahne
- 350 g Gemüsebrühe
- 1 Prise Zucker
- 4 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Culurgiones - Sardische Ravioli
2h
Gemüsesuppe mit Klebreiskuchen (菜汤年糕)
1h
Teig für Wan Tans
1 Std. 15 Min
Asia-Nudeln mit Pute und Pflaumensauce
2h
Veggie-Ramen mit Ei
2 Std. 10 Min
Kalguksu (Hähnchen-Nudel-Suppe)
1 Std. 15 Min
Reisnudeln mit Gemüse (炒米粉)
1h
Frühlingsrollen (春卷)
1h 30min
Glasgow - Kräuter-Crumpets mit Pfefferbutter
1h
Wan-Tan-Ravioli mit Ziegenkäse und Sauce Pistou
40 min
Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )
45 min
Thai-Fisch-Frikadellen
1h 10min