Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 rote Chilischote, frisch, klein, entkernt
- 4 Stängel Oregano, abgezupft
- 20 g Olivenöl
- 30 g Tomatenmark
- 10 g Zitronensaft
- 650 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 300 g Zucchini, längs halbiert, in Scheiben (ca. 1 cm)
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g)
- 50 g Rosinen
- 150 g Cherry-Tomaten, halbiert oder geviertelt, je nach Größe
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 912 kJ / 217 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
30 Min
Herzhafter Gemüseeintopf
40 Min
Würziger Gemüsetopf
35 Min
Süss-saures Veggi-Ragout
50 min
Rote-Linsen-Gratin
1 Std. 20 Min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 Min
Linsen-Auflauf
1 Std. 20 Min
Kichererbsen-Eintopf
30 Min
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35 Min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25 Min
Auberginen-Chili
25 Min
Blumenkohl-Curry
30 Min