Urządzenia i Akcesoria
Rote Linsensuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie ohne Stiele1 Bund
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Öl20 g
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 - 1 ½ TL
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Wasser1100 g
-
2 - 3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 - 3 TL
-
rote Linsen, getrocknet, gesplittet300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
14 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Persien lädt ein
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 min
Tomatensuppe
40 min
Bohnen-Kartoffel-Curry
40 min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 min
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1 godz.
Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl
45 min
Rote-Linsen-Suppe
40 min
Tomatensuppe mit Bulgur
50 min
Cremige rote Linsensuppe
45 min
Linsen-Tomaten-Suppe
30 min
Dänische Erbsensuppe
1 godz.