Espetadas de frango com puré de abóbora e batata-doce

Espetadas de frango com puré de abóbora e batata-doce

4.1 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 doses

Składniki

  • bifes de frango cortados em tiras com aprox. 2 cm de largura
    700 g
  • limão (sumo e raspa)
    1
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • mostarda à antiga
    1 c. sopa de
  • queijo parmesão cortado em pedaços
    150 g
    150 g queijo da Ilha, cortado em pedaços
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    20 g
  • abóbora cortada em cubos
    750 g
  • batata-doce cortada em cubos
    400 g
  • água
    650 g
  • manteiga
    40 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • lima (sumo e raspa)
    1
  • pimenta rosa em grão
    1 c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 435 kcal / 1820 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...