Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- ½ Vanilleschote
- 7 Pimentkörner
- 250 g Sahne
- 250 g Milch
- 75 g Zucker
- 4 Eigelb
Kuchen
- 1250 g Zwetschgen
- 220 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 4 Eier
- 120 g Mehl
- 150 g Maismehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 20 g brauner Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 992 kJ / 233 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1h
Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott
1h 30min
Mais-Mandel-Kuchen
1h 10min
Traubenkuchen mit Olivenöl
1h 40min
Aprikosengugelhupf
2h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Aprikosen-Muffins
45 min
Quark-Apfel-Fladen
50min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Apfel-Grieß-Kuchen
3h
Zucchini-Kuchen mit Pinienkernen
50min