Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Auberginen (insg. ca. 600 g), längs in 20 dünnen Scheiben (5 mm)
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 260 g)
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- 35 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, Öl aufgefangen
- 15 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- 5 g Zitronensaft
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 1 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 221 kJ / 53 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 Std. 50 Min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10min
Paprika-Auberginen-Mus - Ajvar
1 Std. 20 Min
Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten
2h
Auberginen-Bulgur-Salat
1h 30min
Gefüllte Auberginen mit Safran und Granatapfel
1h
Auberginencreme "Orient"
2h
Auberginenpüree
1h 30min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1h
Auberginen-Schiffchen
1 Std. 15 Min
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 min
Rote-Bete-Hummus
50min