Warme Hafercreme mit gedämpften Birnen

Warme Hafercreme mit gedämpften Birnen

4.1 155 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 Portionen

Składniki

  • Haselnüsse (siehe Tipp)
    30 g
  • Birnen (gesamt ca. 250-300 g), entkernt, geschält, in Stücken
    2
  • Lebkuchengewürz
    1 TL
    1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise"
  • Wasser
    300 g
  • Haferflocken
    60 g
  • Salz
    1 Prise
  • Joghurt, 1 % Fett
    200 g
  • Honig
    10 - 20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 322 kcal / 1349 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...