Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g zeytinyağı, yağlamak için ekstra zeytinyağı
- 10 g dereotu, sadece yaprakları, servis etmek için ekstra dereotu
- 500 g kabak (yakl. 500 g), parçalara bölünmüş (yakl. 3 cm), çekirdekleri çıkarılmış
- 150 g beyaz peynir, parçalara bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 70 g taze soğan, dilimlenmiş (2-3 cm)
- 180 g un
- 1 tk kabartma tozu
- 3 yumurta
- 1 tk tuz
- ¾ tk toz karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2032.1 kJ / 485.7 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 982.9 mg
Alternatywne przepisy
Erişteli Yeşil Mercimek
55 dk
Kavrulmuş Soğanlı Bol Mercimekli Pilav (Mujadarrah)
1 Std. 5 Min
Zeytinyağlı Fava
35 dk
Plaska
1h 15min
Limonlu Cheesecake
14h 20 min
Bulgurlu maydanoz salatası
25 min
Yulaflı Muzlu Kurabiye
50 dk
Elmalı Kek
1h 15min
Tahinli Cevizli Kek
55 dk
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
2h 55 min
Dereotlu Poğaça
45 dk
Glütensiz Fırın Mücver
50 dk