Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g domates, ikiye bölünmüş
- 400 g su
- 2 diş sarımsak
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 30 g domates salçası
- ½ tk pul biber
- 30 g zeytinyağı
- 300 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 1 - 1 ½ tk tuz
- 1 - 2 tutam karabiber
-
400
g taze bamya, ayıklanmış
lub 400 g dondurulmuş bamya, çözdürülmüş - 30 g tereyağı
- 15 - 20 g limon suyu
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1349 kJ / 322 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
İşkembe Çorbası
1 Std. 20 Min
Kuru Patlıcan Dolması
1sa 30 dk
Etli Taze Fasulye
1 godz. 10 min
Küpler Halinde Dana Eti Püresi
Brak ocen
Yoğurt (Karıştırma Kabında)
12h 10min
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
2h 5 min
Taze Otlu Kuzu, Bezelye Püresi ve Kuşkonmaz
Brak ocen
Vanilyalı Yoğurt
12h 20min
Sucuklu Kuru Fasulye
10 Std.
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Etli Biber Dolması
1 Std. 20 Min
Yoğurt
19 Std. 45 Min