Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g domates, ikiye bölünmüş
- 400 g su
- 2 diş sarımsak
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 30 g domates salçası
- ½ tk pul biber
- 30 g zeytinyağı
- 300 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 1 - 1 ½ tk tuz
- 1 - 2 tutam karabiber
-
400
g taze bamya, ayıklanmış
lub 400 g dondurulmuş bamya, çözdürülmüş - 30 g tereyağı
- 15 - 20 g limon suyu
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1349 kJ / 322 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Zeytinyağlı Pırasa
30min
Musakka
1sa 10 dk
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
1sa 10 dk
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1h
Etli Taze Fasulye
1sa 10 dk
Limon, Maydanoz ve Dereotu Aromalı Somon (vakumda pişirme)
1h 40min
Avokadolu Enginar
3h 45min
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1h 15min
Naneli Ayran
10min
Etli Türlü
1 Std. 20 Min
Etli Biber Dolması
1 Std. 20 Min