Urządzenia i Akcesoria
Italian Easter Bread
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 pieces
Składniki
-
unsalted butter plus extra for greasing40 g
-
milk215 g
-
dried instant yeast1 ½ tsp
-
sugar105 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting450 g
-
fine sea salt½ tsp
-
medium eggs plus 1 yolk beaten for glazing7
-
food colouring pastes for dying eggs
-
pearl sugar10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
20.4 g
Kalorie
2104 kJ /
503 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
69.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Brioche Buns
4 godz. 45 min
Milk bread
2 godz. 20 min
Gerbeaud Cakes
1 godz. 20 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Savoury Crayfish Éclairs
1 godz. 20 min
Fruit Tart with Camomile Custard
2 godz.
Herb Bread
1 godz. 10 min
Apple Cake
1 godz.
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 godz. 35 min
Pain aux Cereales
12 godz. 15 min
Milk Bread
2 godz. 20 min