Italian Easter Bread
TM6 TM5 TM31

Italian Easter Bread

5.0 ( 9 ocen )

Składniki

  • 40 g unsalted butter plus extra for greasing
  • 215 g milk
  • 1 ½ tsp dried instant yeast
  • 105 g sugar
  • 450 g strong white bread flour plus extra for dusting
  • ½ tsp fine sea salt
  • 7 medium eggs plus 1 yolk beaten for glazing
  • food colouring pastes for dying eggs
  • 10 g pearl sugar

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
503 kcal / 2104 kJ
Białko
20.4 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
69.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy