Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Vollmilch
- 80 g Olivenöl
- 15 g frische Germ
- 350 g Weizenmehl, universal
- 15 g Zucker
- 1 TL Salz
Füllung
- 10 g Minze, frisch, Blättchen abgezupft
- 50 g Pecorino Käse, in Stücke
- 75 g Frischkäse
- 1 ½ TL Schwarzkümmel-Samen
Fertigstellug
- Weizenmehl, universal, für die Arbeitsfläche
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fatayer mit Käse und Minze
1 godz. 5 min
Libanesisches Fladenbrot
3h 20 min
Türkisches Fladenbrot
2j 10 menit
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15min
Marokkanische Lammbällchen mit Fladenbrot
1 godz. 35 min
Marokkanisches Huhn mit Couscous
45 Min
Fladenbrot Quattro Formaggi
40 min
Dille und Feta Fladenbrot
1j 20 menit
Auberginensalat - Baba Gannuş
1j
Roggenfladenbrot
2j 10 menit
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30 min
Schwarzmeer-Fondue - Muhlama
20 min