Reispudding mit Rosenwasser und Erdbeermus (Rizogalo)

Reispudding mit Rosenwasser und Erdbeermus (Rizogalo)

4.1 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • Erdbeeren halbiert
    300 g
  • Milch und 2 EL extra zum Auflösen
    1000 g
  • Feinkristallzucker
    100 g
    80 g Agavensirup
  • Milchreis
    200 g
  • Maisstärke
    1 EL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Rosenwasser nach Geschmack und Intensität
    30 - 50 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 316 kcal / 1324 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...