青蘋果香料肉丸燉飯
TM5 TM6

青蘋果香料肉丸燉飯

4.0 (2 oceny)

Składniki

香料肉丸

  • 20 克 紅蔥頭
  • 200 克 去皮去骨雞胸肉 ,切塊(約3公分)
  • ½ 茶匙 乾燥百里香
  • ½ 茶匙 乾燥奧勒岡
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 白胡椒粉

燉飯

  • 80 克 洋蔥 ,切塊
  • 50 克 培根,任一種類 ,切丁
  • 60 克 奶油
  • 150 克 義大利米 ,任一品種
  • 400 克 雞高湯
  • ½ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 1 顆 青蘋果 ,切丁
  • 1 茶匙 檸檬汁
  • 10 克 帕瑪森起士 ,依個人喜好添加

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3249.5 kJ / 780.5 kcal
Białko
38.5 g
Węglowodany
79 g
Tłuszcz
39 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy