Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 水 (川燙用)
- 300 克 海帶絲 ,切段(約5公分)
- 10 克 薑 ,切片
- 1 大匙 米酒
- 15 克 蒜頭
- 5 克 香油
- 1 茶匙 醬油
- 1 茶匙 白醋
- 1 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 鹽
- 白胡椒粉 ,少許
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 148 kJ / 35 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g