Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 白米飯
- 30 克 香油
- ¼ 茶匙 鹽
- 20 克 蒜頭
- 5 克 薑
- 10 克 油
- 30 克 韓國辣椒醬
- 50 克 米酒
- 150 克 花枝 ,切圈(約1公分)
- 150 克 草蝦仁 ,去腸泥
- 100 克 洋蔥 ,切絲
- 40 克 韓式泡菜
- 1 茶匙 太白粉 ,先與1大匙水調勻
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 797 kJ / 190.5 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.5 g