Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
芝麻醬
- 2 粒 蒜頭
- 3 根 新鮮平葉巴西利 ,只取葉子
- 150 克 芝麻醬
- 130 克 水
- 1 大匙 萊姆汁
- ¾ - 1 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- ½ - ¾ 茶匙 孜然粉 ,依個人口味調整
捲餅
- 180 克 水
-
20
克 新鮮酵母
lub 1 滿茶匙 乾酵母粉 (約10克) - 260 克 麵粉 ,需多備一些撒粉用
- ½ 茶匙 鹽
- 油 ,刷油用
蔬菜球
- 4 枝 蔥 ,切段
- 4 粒 蒜頭
- 5 克 新鮮巴西利
- 4 根 新鮮薄荷 ,只取葉子
- ½ 根 新鮮紅辣椒 ,對半切、去籽
- 1 茶匙 泡打粉
- 720 克 罐裝白色鷹嘴豆 ,瀝乾水份
- 1 茶匙 鹽
- 1 茶匙 孜然粉
- 1 茶匙 香菜粉
Finalising R’gaif bread and falafel
- 400 克 麵粉 ,需多備一些撒粉用
- 油 ,油炸用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 53679 kJ / 1282 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 177 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 18 g