Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao) a pezzi
- 50 g di cacao in polvere
- 400 g di latte intero
- 200 g di panna intera
- 150 g di zucchero
- 4 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato
12h
Ghiaccio tritato
Brak ocen
Gelato al pistacchio
10h 35min
Gelato al limone
12sa 30 dk
Gelato alla nocciola
5h 20min
Gelato al gianduia
10 Std. 20 Min
Gelato cioccolato e peperoncino con sciroppo al whiskey
14 Std. 20 Min
Gelato biscotto al caffè
20h
Gelato alla vaniglia
12h
Gelato semplice alla nocciola
6 godz. 30 min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10 Std. 20 Min
Gelato al limone
8h 20 min