Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Il pan di Spagna al cioccolato
- 10 - 15 g di burro, per lo stampo
- 120 g di farina, + q.b. per lo stampo
- 2 tuorli d'uovo
- 4 uova intere
- 140 di zucchero
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 20 g di maizena
- 1 cucchiaino di lievito in polvere, (½ bustina)
- 20 g di cacao in polvere
La composizione della torta
- 370 g di amarene sciroppate (pesare sgocciolate) e lo sciroppo a parte
- 300 g di zucchero a velo
- 50 g di liquore Kirsch
- 800 g di panna (35 % di grassi), molto fredda
- 400 g di mascarpone
- 300 g di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3748 kJ / 897 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5h 40min
Crema Thermomix®
45 min
Menù: filetti di trota con verdure alla panna e riso e gelato alla frutta
Brak ocen
Biscotti di linz
3h 15min
Panna cotta con coulis di mango
4h 15min
Burrito
45 min
Creste di gallo all'anice
Brak ocen
Torta di carote argoviese
2 godz.
Cookies al cioccolato
Brak ocen
Tortine alle fragole
1h 15 min.
Biscotti milanesini
3h
Torta soffice al cioccolato
1h 30 min