Foresta nera

Foresta nera

2.3 4 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Il pan di Spagna al cioccolato
  • 10 - 15 g di burro per lo stampo
  • di farina
  • 2 tuorli d'uovo
  • 4 uova intere
  • 140 di zucchero
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere (½ bustina)
  • 20 g di maizena
  • 20 g di cacao in polvere
La composizione della torta
  • 370 g di amarene sciroppate (pesare sgocciolate) e lo sciroppo a parte
  • 300 g di zucchero a velo
  • 50 g di liquore Kirsch
  • 600 g di panna intera, fredda
  • 200 g di panna intera molto fredda
  • 400 g di mascarpone
  • 300 g di cioccolato fondente

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 11 g
Kalorie 3748 kJ / 897 kcal
Tłuszcz 57 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...