Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Il pan di Spagna al cioccolato
- 10 - 15 g di burro, per lo stampo
- 120 g di farina, + q.b. per lo stampo
- 2 tuorli d'uovo
- 4 uova intere
- 140 di zucchero
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 20 g di maizena
- 1 cucchiaino di lievito in polvere, (½ bustina)
- 20 g di cacao in polvere
La composizione della torta
- 370 g di amarene sciroppate (pesare sgocciolate) e lo sciroppo a parte
- 300 g di zucchero a velo
- 50 g di liquore Kirsch
- 800 g di panna (35 % di grassi), molto fredda
- 400 g di mascarpone
- 300 g di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3748 kJ / 897 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti milanesini
3hod.
Crema Thermomix®
45 Min
Corona dei Re Magi con uvetta
1hod. 55min
Torta salata alle verdure
Brak ocen
Glassa al burro
5 dk
Crostata di mele
1小时 15 分钟
Omini di pasta (Grittibänze)
2小时 10 分钟
Corona dei Re Magi
2小时 15 分钟
Brunsli di Basilea
8h 40min
Treccia della domenica in due varianti
2小时 10 分钟
Vulcano al cioccolato
15 Min
Grittibänz dolci
2小时 15 分钟