Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g di zucchero
- 150 g di nocciole sgusciate, con la buccia
- 250 g di farina
- 200 g di burro, non salato, morbido, a pezzi (2 cm)
- ½ cucchiaino di vaniglia in polvere
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
- 2 pizzichi di chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 albume di uovo
- 140 g di gelatina di lampone
- 140 g di gelatina di ribes rossi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 436 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Grittibänz dolci
2h 15min
Risotto alla milanese
30min
Stelle alla cannella
1h 30min
Guacamole
5min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Crostata di mele
1h 15min
Biscotti milanesini
3hod.
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Foresta nera
2h 30min
Cupcake con lamponi e cocco
2h 20min
Torta al cioccolato con sorpresa
1h 10min
Torta di carote argoviese
2h