Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g di zucchero
- 150 g di nocciole sgusciate, con la buccia
- 250 g di farina
- 200 g di burro, non salato, morbido, a pezzi (2 cm)
- ½ cucchiaino di vaniglia in polvere
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
- 2 pizzichi di chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 albume di uovo
- 140 g di gelatina di lampone
- 140 g di gelatina di ribes rossi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 436 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Biscotti milanesini
3sa
Kipferl alla vaniglia
1j 30 menit
Stelle alla cannella
1j 30 menit
Biscotti al vin brûlé
2h 40 min
Treccia al burro a 6 capi
2h 35 min
Treccia alla pancetta con germogli di cipolla
2j 10 menit
Besciamella
15min
Omini di pasta (Grittibänze)
2j 10 menit
Carac (Tortini al cioccolato)
2j
Brunsli di Basilea
8j 40 menit
Treccia della domenica in due varianti
2j 10 menit
Quiche di salmone e spinaci con feta
1j