Meitschibei (Dolce alle nocciole)
TM6 TM5

Meitschibei (Dolce alle nocciole)

5.0 (4 oceny)

Składniki

Impasto

  • 70 g di burro, morbido, a pezzi
  • 150 g di latte
  • ½ cubetto di lievito fresco, sbriciolato (ca. 30 g)
    lub 1 bustina di lievito secco (circa 7 g)
  • 30 g di zucchero
  • 300 g di farina
  • ½ cucchiaino di sale

Ripieno

  • 300 g di nocciole sgusciate, con la buccia, intere
  • 120 g di zucchero
  • 20 g di burro, morbido
  • 50 g di acqua
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere, a piacere
  • 1 uovo, sbattuto, per spennellare

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
2349 kJ / 561 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
35 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy