Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 70 g di burro, morbido, a pezzi
- 150 g di latte
-
½
cubetto di lievito fresco, sbriciolato (ca. 30 g)
lub 1 bustina di lievito secco (circa 7 g) - 30 g di zucchero
- 300 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 300 g di nocciole sgusciate, con la buccia, intere
- 120 g di zucchero
- 20 g di burro, morbido
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di cannella in polvere, a piacere
- 1 uovo, sbattuto, per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2349 kJ / 561 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti milanesini
3 Std.
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Coulis di frutta
10 Min
Baguette
3 Std. 45 Min
Baguette
4h
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Pane alle pere
28 Std.
Fonduta moitié-moitié
Brak ocen
Biscotti secchi al cioccolato
1h 30min
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Caramelle alla panna
2 Std.
Muffins con gocce di cioccolato
1 Std.