Meitschibei (Dolce alle nocciole)

Meitschibei (Dolce alle nocciole)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • 70 g di burro morbido, a pezzi
  • 150 g di latte
  • ½ cubetto di lievito fresco sbriciolato (ca. 30 g)
    1 bustina di lievito secco, (circa 7 g)
  • 30 g di zucchero
  • 300 g di farina
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 300 g di nocciole sgusciate, con la buccia intere
  • 120 g di zucchero
  • 20 g di burro morbido
  • 50 g di acqua
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere a piacere
  • 1 uovo sbattuto, per spennellare

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 12 g
Kalorie 2349 kJ / 561 kcal
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...