Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelatina
- 150 g di vino rosso
- 100 g di zucchero
- ½ bustina di pectina liquida, per confetture 2:1 (per 500 g di frutta)
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
- 1 chiodo di garofano
- 1 baccello di cardamomo, solo i semi estratti
Biscotti
- 150 g di zucchero
- 350 g di farina
- 250 g di burro, morbido, a pezzi
- 2 cucchiaini di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 1 albume di uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 454 kJ / 109 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Biscotti milanesini
3h
Polenta ticinese
45 min
Pollo con asparagi e riso
45 min
Spezzatino di capriolo con patate duchessa e cavolo rosso alle mele
Brak ocen
Biscotti di linz
3h 15min
Panini del 1° Agosto
1 godz. 10 min
Torta di carote
1 godz. 10 min
Torta di Pasqua
1 godz. 45 min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Cake bagnata all'arancia
1 godz. 30 min
Purea di patate
45 min