Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia
- 175 g di burro, morbido, a pezzi
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di farina
- 50 g di cacao in polvere
- 50 g di preparato in polvere per cioccolata
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 6 barrette di cioccolato svizzero, tipo Branche
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Glassa al cioccolato
20 Min
Cake al limone sofficissimo
1h 30 min
Muffin al cioccolato
45 Min
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Torta tripla al cioccolato
3h
Omini di pasta (Grittibänze)
2 godz. 10 min
Meitschibei (Dolce alle nocciole)
1h 30 min
Torta di carote
1 godz. 10 min
Biscotti milanesini
3h
Panini del 1° Agosto
1 godz. 10 min
Torta soffice al cioccolato
1h 30 min
Torta di carote argoviese
2 Std.