Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia
- 175 g di burro, morbido, a pezzi
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di farina
- 50 g di cacao in polvere
- 50 g di preparato in polvere per cioccolata
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 6 barrette di cioccolato svizzero, tipo Branche
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Biscotti milanesini
3h
Muffin al cioccolato
45min
Torta soffice al cioccolato e caffè
1h 20 min
Bagel con salmone affumicato e rucola
2h
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Torta di Pasqua
1h 45min
Torta glassata al cioccolato al vapore
1h 30min
Biscotti secchi al cioccolato
1h 30min
Torta al cioccolato e cocco
40min
Torta ai frutti rossi
1h 15 min
Torta soffice al cioccolato
1h 30min
Muffins con gocce di cioccolato
1h