Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di latte
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 500 g di farina per treccia
- 60 g di burro, a pezzi, freddo
- 15 g di zucchero
- 1 ½ cucchiaino di sale
- farina per treccia per infarinare
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di panna
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1319 kJ / 314 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Biscotti milanesini
3h
Crema Thermomix®
45min
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Kipferl alla vaniglia
1h 30min
Gnocchi di patate
1h 15 min
Biscotti di linz
3h 15 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Grittibänz dolci
2h 15min
Focaccia con pomodori
40min
Pane ticinese
1h 50 min
Cake al limone
1 godz. 5 min
Treccia bernese
1h 45min