Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di latte
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 500 g di farina per treccia
- 60 g di burro, a pezzi, freddo
- 15 g di zucchero
- 1 ½ cucchiaino di sale
- farina per treccia per infarinare
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di panna
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1319 kJ / 314 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Torta al cioccolato e zucchine
1h 25min
Pane vodese con croce
13h 30min
Torta di mele con crumble (TM6)
2h 30min
Colorare le uova di giallo
55 Min
Kipferl alla vaniglia
1h 30min
Corona dei Re Magi
2 godz. 15 min
Tortine alle fragole
1h 15min
Gelatina di ribes
50min
Marmellata di prugne per la dispensa
55 Min
Pan di Spagna facile alle mele
50min
Torta di carote argoviese
2 Std.
Treccia bernese
1h 45 min