Urządzenia i Akcesoria
Za'atar pesto
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
300 g
Składniki
-
olive oil plus extra for topping130 g
-
blanched almonds toasted150 g
-
garlic cloves1 - 2
-
fresh za’atar leaves washed and dried40 g
-
parsley leaves only, washed and dried5 sprigs
-
salt1 tsp
-
sumac1 tsp
-
lemon juice50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 300 g
Białko
36.4 g
Kalorie
9021 kJ /
2156 kcal
Tłuszcz
217.6 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baba Ganoush
1 Std.
Muhamara dip
30 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Oat porridge with dates and cardamom
20 Min
Moroccan harira and chicken soup
1 Std.
Tofu 'sour cream'
5 Min
Hummus
5 Min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 Min
Grilled eggplant dip
2 Std.
Muhamara dip
5 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min