Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g olive oil, plus extra for topping
- 150 g blanched almonds, toasted
- 1 - 2 garlic cloves
- 40 g fresh za’atar leaves, washed and dried
- 5 sprigs parsley, leaves only, washed and dried
- 1 tsp salt
- 1 tsp sumac
- 50 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 9021 kJ / 2156 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 217.6 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
'Qamar el-din' juice
5 Min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Muhamara dip
5 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Za'atar bread rolls
2 godz.
Baked falafel kofta
Brak ocen
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Hummus
5 Min
Beetroot hummus
10 min
Hummus
5 Min
Leftover Vegetable Hummus
10 min