Urządzenia i Akcesoria
Za'atar pesto
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
300 g
Składniki
-
olive oil plus extra for topping130 g
-
blanched almonds toasted150 g
-
garlic cloves1 - 2
-
fresh za’atar leaves washed and dried40 g
-
parsley leaves only, washed and dried5 sprigs
-
salt1 tsp
-
sumac1 tsp
-
lemon juice50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 300 g
Białko
36.4 g
Kalorie
9021 kJ /
2156 kcal
Tłuszcz
217.6 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cajun Shrimp and Polenta Waffles
1 godz. 10 min
Cheese Blintz Soufflé
1 godz. 10 min
Chevre (Matthew Kenney)
22 godz. 5 min
Savoury cashew cream cheese
3 godz. 10 min
'Qamar el-din' juice
5 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Tahini dip (tarator)
5 min
Muhamara dip
5 min
Black nougat
3 godz.
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1 godz. 45 min
Raw Beetroot Soup
5 min
Nut Milk (TM6 Metric)
10 min