Urządzenia i Akcesoria
Za'atar pesto
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
300 g
Składniki
-
olive oil plus extra for topping130 g
-
blanched almonds toasted150 g
-
garlic cloves1 - 2
-
fresh za’atar leaves washed and dried40 g
-
parsley leaves only, washed and dried5 sprigs
-
salt1 tsp
-
sumac1 tsp
-
lemon juice50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 300 g
Białko
36.4 g
Kalorie
9021 kJ /
2156 kcal
Tłuszcz
217.6 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 godz. 25 min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1 godz.
Berry halva semifreddo
4 godz. 10 min
Tahini dip (tarator)
5 min
Muhamara dip
5 min
Hummus
5 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Spiced lamb flatbread
1 godz. 50 min
Za'atar mix substitute
5 min
Falafel crackers
40 min
Keto crackers
1 godz.
Spinach Fatayers
2 godz.