Urządzenia i Akcesoria
Za'atar pesto
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
300 g
Składniki
-
olive oil plus extra for topping130 g
-
blanched almonds toasted150 g
-
garlic cloves1 - 2
-
fresh za’atar leaves washed and dried40 g
-
parsley leaves only, washed and dried5 sprigs
-
salt1 tsp
-
sumac1 tsp
-
lemon juice50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 300 g
Białko
36.4 g
Kalorie
9021 kJ /
2156 kcal
Tłuszcz
217.6 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Vegetable Stock Paste
Brak ocen
Brazilian Limeade
10 min
Buckwheat Crispbread
1 godz. 30 min
Soy Yogurt
11 godz. 30 min
Tahini and Beetroot Dip
1 godz. 15 min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Vegan Cheese Alternative
6 godz. 40 min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16 godz. 20 min
Boules d'amour (Coconut Snowballs)
1 godz.
Gluten-free Chocolate Chip Shortbread
Brak ocen
Dairy-free Mocha Ice Cream
8 godz. 5 min