Urządzenia i Akcesoria
Tom Yum Paste
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 jars
Składniki
-
fresh red chillies cut into halves, deseeded15
-
garlic cloves (see tips)5
-
kaffir lime leaves deveined15
-
fresh ginger cut into slices (0.5 cm)50 g
-
fresh galangal (lengkuas)40 g
-
fresh lemongrass white part only2 stalks
-
shallots150 g
-
raw sugar3 tbsp
-
shrimp paste (belacan) (opcjonalnie)20 g
-
fresh coriander roots included20 g
-
torch lilies (bunga kantan) buds only2
-
dried chillies deseeded (see tips), soaked to soften15
-
cooking oil50 g
-
fish sauce2 tbsp
-
lime juice50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
353 mg
Białko
5 g
Kalorie
770 kJ /
184 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Masala Squid
25 min
Sambal Belacan
10 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6 godz. 40 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Nasi Lemak
45 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Nyonya Spice Paste
15 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min