Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat fondant, en morceaux
- 1 c. à soupe de poudre de cacao
- 1000 g de lait
- 4 anis étoilés
- 1 gousse de vanille, fendue dans le sens de la longueur
- 1 clou de girofle
- 1 bâton de cannelle
- 2 pincées de piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 1218 kJ / 293.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 135.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux abeilles avec glaçage
1 Std. 25 Min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1 Std. 50 Min
Chocolat chaud sans lactose
Brak ocen
Oeufs farcis "yeux rouges"
40 Min
Sirop de framboise fermenté
128 Std. 10 Min
Caramel liquide
25 Min
Curd aux baies
20 Min
Sauce béchamel
15 Min
Cuire du riz long complet
55min
Mayonnaise au pavot
5 Min
Rissoler 250 g d'échalotes
Brak ocen
Chocolat chaud
10 Min