![Chocolat chaud des Incas Chocolat chaud des Incas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7e0949e3-1404-450d-8684-8a77ccec3733/Derivates/0357a64f-8975-40f0-b6cc-48e18de3e80c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat fondant, en morceaux
- 1 c. à soupe de poudre de cacao
- 1000 g de lait
- 4 anis étoilés
- 1 gousse de vanille, fendue dans le sens de la longueur
- 1 clou de girofle
- 1 bâton de cannelle
- 2 pincées de piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 1218 kJ / 293.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 135.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole
5min
Crème fouettée
10min
Sauce à pizza
35min
Purée de pommes de terre classique
50min
Cake framboise-pistache
4 Std. 35 Min
Dessert au yaourt et citron
3h 15 min
Sauce béchamel
15min
Antonio Bachour: Fondue au fruit de la passion, brioche et fruits tropicaux (métrique)
4 Std. 30 Min
Citronnade
5min
Velouté de légumes
45min
Chocolat chaud
10min
Pommes de terre Cuisson lente (TM6)
45min