Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mandeln, ungeröstet, roh, enthäutet
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- 100 g Brotkrümel, weiss (vom Vortag)
- 70 g natives Olivenöl extra
- 30 g Sherryessig
- 800 - 1000 g Wasser, kalt
- 20 - 30 weisse Trauben, geschält (zum Garnieren)
- 30 g Mandeln, gehobelt, geröstet (zum Garnieren)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalte Avocado-Kokos-Suppe
10 Min
Erbsen-Ingwer-Suppe, Zitronenlachs mit Brokkoli
1 Std.
Fladenbrot mit Weintrauben
2 Std.
Gedünstetes Gemüse
15 Min
Ingwer-Limetten Drink
40 Min
Tomatensuppe mit Quark
25 Min
Kalbsbraten mit Kräuterkruste und Kartoffelgemüse
3 Std.
Kürbis-Apfel-Suppe mit Pouletbrust
40 Min
Avocado-Mayonnaise
15 Min
Crevetten süss-sauer
1 Std. 15 Min
Himbeer-Orangen-Glacé
5h 10min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 Min