Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mandeln, ungeröstet, roh, enthäutet
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- 100 g Brotkrümel, weiss (vom Vortag)
- 70 g natives Olivenöl extra
- 30 g Sherryessig
- 800 - 1000 g Wasser, kalt
- 20 - 30 weisse Trauben, geschält (zum Garnieren)
- 30 g Mandeln, gehobelt, geröstet (zum Garnieren)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Glace
36 godz. 25 min
Mangold-Ingwer-Suppe
40 Min
Gemüse-Bouillon
10 Min
Fischsuppe mit Gemüse
35 Min
Avocado-Zitronen-Creme
20min
Aprikosen-Schoggipraliné-Törtchen
24h
Couscous mit Rotbarbe und Peperoni
30 Min
Orangenrolle
30 Min
Rind an Tamarindensauce mit Klebreis
8 Std. 10 Min
Gedämpftes Kartoffel-Omelette
1h 15min
Rindsstroganoff
45min
Himbeer-Orangen-Glacé
5 Std. 10 Min