Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Knoblauchzehen
- 100 g natives Olivenöl extra
- 900 g Lammragout, entsehnt, ohne Knochen, in Stücken (3 cm x 3 cm), zum Schmoren
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- ½ EL Paprika
- 2 EL Essig
- 1 Stängel frischer Thymian
- ½ TL Oregano, frisch
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 50 g Weisswein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 14.84 g
- Węglowodany
- 1.17 g
- Tłuszcz
- 30.57 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1h
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1h
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45min
Kartoffel-Gulaschsuppe
1h
Trutenbrust im Serranomantel mit Tomaten und Kartoffeln
40min
Aprikosen-Frischkäse-Kuchen
4h
Farfalle mit Venusmuscheln und Cherry-Tomaten
30min
Gedämpftes Kartoffel-Omelette
1h 15min
Poulet mit Ei und Mandelsauce
45min
Japanisches Chicken-Curry
55min
Zitronenpoulet
50min
Pouletpfanne mit Safran und Orange
1h 35min