Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di frutta fresca mista (ad es. albicocche, ciliegie, frutti di bosco, rabarbaro, prugne ecc.), ev. denocciolata, a pezzi
- 500 g di zucchero gelificante 2:1
- 1 bustina di acido citrico (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di grasso vegetale, neutro (olio di semi di girasole o grasso di cocco), v. Consigli
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 3468 kJ / 819 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 194 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Torta di pane
1j 20 menit
Composta di mele
20 min
Crema pasticcera
15min
Confettura di albicocche
Brak ocen
Marmellata di prugne per la dispensa
55 Min
Marmellata di albicocche per la dispensa
Brak ocen
Risotto alla milanese
30 min
Gelato veloce alla frutta
10 min
Confettura di fragole classica
1 godz. 5 min
Panini di San Gallo
26h 30 min
Confettura classica
55 Min
Marmellata di fragole
1 godz. 5 min