Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di frutta fresca mista (ad es. albicocche, ciliegie, frutti di bosco, rabarbaro, prugne ecc.), ev. denocciolata, a pezzi
- 500 g di zucchero gelificante 2:1
- 1 bustina di acido citrico (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di grasso vegetale, neutro (olio di semi di girasole o grasso di cocco), v. Consigli
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 3468 kJ / 819 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 194 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Confettura classica
55 Min
Polenta con salsa alla panna e champignons
50 min
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Marmellata di fragole
1 Std. 5 Min
Torta di Pasqua
1 godz. 45 min
Composta di mele
20min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Focaccia alla farina di farro
Brak ocen
Pere al vino rosso
3h 20min
Sciroppo dolce al limone e zenzero
55 Min
Confettura di fragole classica
1 Std. 5 Min
Marmellata di prugne per la dispensa
55 Min