Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di vongole fresche, pulite
- 1 pizzico di pepe macinato
- 50 g di vino bianco
-
150
g di brodo di pesce
lub 150 g di acqua con 1 cucchiaino di sale - 2 cucchiaini di prezzemolo fresco, tritato, sole le foglioline
- 1 cucchiaino di pangrattato
- ½ cucchiaino di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 980 kJ / 235 kcal
- Białko
- 15.85 g
- Węglowodany
- 9.08 g
- Tłuszcz
- 14.98 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozze in salsa di pomodoro piccante
45min
Crocchette di pesce persico
Brak ocen
Insalata di gamberoni alla siciliana
40min
Parmigiana di melanzane
2h
Baguette
4 Std.
Mojito
10min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1h 30min
Spaghetti alla carbonara
30min
Salsa allo yogurt all'albicocca e curry
Brak ocen
Spezzatino di manzo con fagioli e salsa di feta
Brak ocen