Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di vongole fresche, pulite
- 1 pizzico di pepe macinato
- 50 g di vino bianco
-
150
g di brodo di pesce
lub 150 g di acqua con 1 cucchiaino di sale - 2 cucchiaini di prezzemolo fresco, tritato, sole le foglioline
- 1 cucchiaino di pangrattato
- ½ cucchiaino di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 980 kJ / 235 kcal
- Białko
- 15.85 g
- Węglowodany
- 9.08 g
- Tłuszcz
- 14.98 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piccata di pollo su ratatouille
40 min
Pulled pork alle mele
8h 20min
Minestrone
45 min
Meringhe dell'Emmental
2 Std. 15 Min
Linguine ai gamberoni
30 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Manzo al tamarindo con riso
8h 10min
Brownies
1h
Straccetti di maiale con noodles e verdure
1h 20min
Farfalle con vongole e pomodorini
Brak ocen
Insalata di gamberoni alla siciliana
40 min
Pad thai con pollo
20 min