
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves divided
- 3 sprigs parsley
- 3 oz bread
- ¼ tsp salt plus extra to taste
- 2 tsp olive oil divided
- 3 oz Gruyère cheese aged, cut into pieces
- 2 oz Parmesan cheese
- 26 oz water divided
- 35 oz cauliflower cut into florets (approx. 1½ lg. cauliflower)
- 1 tsp vegetable stock paste
- 10 oz low fat milk
- ½ oz corn starch
- 2 tsp Dijon mustard
-
½
tsp dried thyme
lub 1 tsp thyme, fresh (approx. 3 stems) - 2 oz light cream cheese e.g. Neufchâtel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 248 kcal / 1038 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 22 g
- Błonnik
- 5 g