Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves, divided
- 3 sprigs parsley
- 3 oz bread
- ¼ tsp salt, plus extra to taste
- 2 tsp olive oil, divided
- 3 oz Gruyère cheese, aged, cut into pieces
- 2 oz Parmesan cheese
- 26 oz water, divided
- 35 oz cauliflower, cut into florets (approx. 1½ lg. cauliflower)
- 1 tsp vegetable stock paste
- 10 oz low fat milk
- ½ oz corn starch
- 2 tsp Dijon mustard
-
½
tsp dried thyme
lub 1 tsp thyme, fresh (approx. 3 stems) - 2 oz light cream cheese, e.g. Neufchâtel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leek and Potato Soup
40min
Cauliflower Gratin
55min
Zucchini Fritters with Gravlax and Lemon Aioli
1h
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45min
Rice Pudding
1h 10min
Mashed Potatoes
50min
Creamy Tomato Soup
30min
Caprese Stuffed Balsamic-Glazed Chicken
55min
Savory Butternut Squash Pies
1h 25min
Meatloaf
1h 20 min
Carrot and Parsnip Mash
45min
Tomato Basil Soup
40min