Jalapeño Cornbread with Maple Butter

Jalapeño Cornbread with Maple Butter

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

Jalapeño Cornbread
  • jalapeño pepper halved, to taste
    2 - 3
  • polenta meal (any type)
    170 g
  • wheat flour
    135 g
  • sugar
    40 g
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • baking soda
    ½ tsp
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • butter, unsalted (from cows' milk) diced, plus extra for greasing
    60 gram
  • eggs, large
    2
  • buttermilk
    250 g
  • canned sweet corn kernels drained
    130 g
Maple Butter
  • butter, unsalted soft
    110 g
  • milk
    30 g
  • dark brown sugar, soft
    1 tsp
  • maple syrup
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 628.9 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 1357.9 kJ / 324.6 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 29.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie