Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
- 4 eggs
- 200 g sugar, plus 2-3 tbsp extra
- 1 tbsp vanilla sugar, homemade
- 100 g plain flour
- 100 g starch, e.g. corn starch or potato starch
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
Crème filling
- 8 gelatine leaves (approx. 15 g)
- water, cold, for soaking gelatine
- 200 g cream, 30-40% fat
- 470 g peach halves, canned (weight after draining)
- 200 g curd cheese (quark)
- 40 g sugar
- 1 tsp vanilla sugar, homemade
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4h
Strawberry Olive Oil Cake
1 Std. 35 Min
Marquesitas (Crispy Stuffed Waffle Cone Crepes)
1h 15min
Boules d'amour (Coconut Snowballs) Metric
1h
Guava Paste Cookies (Metric)
45 min
Matcha Wreath Cookies (Metric)
1h
Sea Salt Caramel Cookies
24 godz. 50 min
"Little house" slice
6h 30 min
Lime Yogurt Berry Mousse
24 Std. 30 Min
Sweet Corn, Pecan and Vanilla Ice-Cream
12h 45min
Steamed Crème Brûlée (Metric) (TM6)
4h 45min
Rainbow Fruit Tart
1h 40 min