Urządzenia i Akcesoria
Apple strudel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Strudel pastry
-
flour plus extra for dusting370 g
-
egg1
-
sunflower oil70 g
-
water120 g
-
white wine vinegar1 tsp
-
salt½ tsp
Apple filling
-
hazelnuts100 g
-
butter, unsalted cut in pieces130 g
-
breadcrumbs80 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
sugar100 g
-
1 ½ tsp natural vanilla extractvanilla sugar, homemade1 tbsp
-
lemon juice20 g
-
rum (opcjonalnie)20 g
-
apples peeled750 g
-
raisins80 g
Strudel assembly
-
flour plus extra for dusting
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1721 kJ /
411 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rustic bread
2 godz.
Lemon cake
2 godz.
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Potato and Rosemary Focaccia
2 godz. 35 min
Rhubarb and Ginger Tart
1 godz. 45 min
Curry Bread Rolls
2 godz. 10 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Chocolate cake
45 min
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Apple cake
1 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Milk bread
2 godz. 20 min