Home-style sponge cake

Home-style sponge cake

4.2 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 portion

Składniki

  • butter, unsalted or salted (from cows' milk) for greasing
  • baking soda
    ½ tsp
  • cream of tartar
    1 tsp
  • AU cornflour, with wheat
    80 g
  • wheat flour
    30 g
  • caster sugar
    130 g
  • egg (from chicken) room temperature, separated and yolks reserved
    4
  • vanilla extract, natural
    1 tsp
  • water, hot
    2 tbsp
  • cream, 35 % fat
    400 g
  • strawberry hulled, sliced lengthways, plus extra for decorating
    500 g
  • icing sugar (may contain 3-5% anti-caking agent) for dusting

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 269 kcal / 1129.7 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 24.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 106 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...