Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g sugar
- 30 g almonds
- 200 g butter, unsalted, cut in pieces, plus extra for greasing
- 340 g flour
- 1 egg
- 1 pinch salt
-
1 ½
tsp vanilla sugar, homemade
lub 1 tsp natural vanilla extract
Lemon filling
- 150 g sugar
- 3 - 5 lemons, preferably organic, zest and juice
- 1 egg
- 4 egg yolks
- 100 g butter, unsalted, cut in pieces
Meringue topping
- 160 g sugar
- 4 egg whites
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2h 10min
Custard
15min
Profiteroles
2h 15 min.
Almond Tuiles
1h 30min
Pear Frangipane
1h 30min
Chocolate mousse
3h 20min
Pear Frangipane
1h 30min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40min
Lemon Tart
4 godz. 30 min
Bakewell Tart
1h 50 min.
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30min